-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz segedyński
Kwaśnica Wodę z kapusty odlej do rondla. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz. Całość gotuj przez około 10 minut. Ziemniaki obierz,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kofty z sałatką grecką
Kofty skrop oliwą i umieść na rozgrzanej patelni grillowej. Smaż po 2 min z każdej strony, po czym przykryj patelnię pokrywką i smaż jeszcze kilka minut....
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ośmiornica z okruszkami chleba i kapustą
Ośmiornicę umieść w garnku, dodaj 1 obraną cebulę i gotuj na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka. Rozdziel liście kapusty, wytnij z nich grube...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Steki z jagnięciny z grillowanym serem Halloumi
Wymieszaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżkę soku z cytryny i sos Piri Piri. W marynacie umieść mięso, przykryj i odstaw do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cielęcina w sosie pieprzowym
Cielęcinę wymieszaj z olejem kokosowym, pierzem oraz połową czosnku i odstaw na 30 minut. Mięso obsmaż na patelni po ok. 3 min z każdej strony, a...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tuńczyk z porem w pomarańczowym sosie teriyaki
Steki z tuńczyka wymieszaj z sezamem, solą i pieprzem. Smaż na oleju kokosowym, na rozgrzanej patelni wyłożonej papierem pergaminowym, po 3 min z każdej...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron lumaconi z klopsikami
Chleb namocz w mleku. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na małym ogniu cebulę. Następnie dodaj czosnek i smaż około 5 minut. Dodaj passatę, dopraw i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tabbouleh z grillowanymi warzywami i fetą
Grillowane warzywa z sosem tzatziki Jednego bakłażana pokrój w plastry i obficie posól. Połówkę jednej z cukinii odkrój i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta tricollore con zucca e porro
Pasta tricollore con zucca e porro Boczek przekrój na pół i wyłóż na suchą patelnię, dopraw pieprzem. Podgrzewaj tak długo, aż wytopi...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ośmiornica z ziemniakami
Do dużego naczynia żaroodpornego włóż obrane ziemniaki, marchewki i cebule. Dopraw solą oraz pieprzem i polej obficie oliwą. Dodaj przeciętą...