-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz po staropolsku z pieczonymi marchewkami i smażoną rzodkiewką, chłodnik z rzodkiewki, ciasteczka kukurydziane
Dorsz po staropolsku Dorsza pokrój na kawałki o wielkości około 5 na 5 cm. Na każdy kawałek ryby połóż plaster cytryny i kilka...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grzanki z wątróbką i papryką
Wątróbki oczyść, przekrój na pół i oprósz mąką. Na mocno rozgrzanej suchej patelni podsmaż paprykę, po czym przełóż...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ośmiornica z ryżem
Zamrożoną ośmiornicę włóż do garnka, wlej 1 szklankę wody, dodaj listek laurowy i 1 obraną cebulę. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu, aż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
ROLADA JAGNIĘCA Z ZIOŁAMI I CUKINIĄ
Plastry cukinii smaż z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni grillowej tylko do uzyskania pięknych rumianych prążków. Odkładaj je na talerz jeden...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Potrawka a la kedgeree z wędzoną makrelą
Pasta z makreli Makrelę obierz ze skóry i ości tak, aby zostało samo mięso w ładnych, dużych kawałkach. Część makreli...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z brzoskwiń i szynki parmeńskiej
Brzoskwinie ułóż na blaszce do pieczenia gniazdem nasiennym do góry. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 20 min, aż owoce się...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone żeberka z bobem
Żeberka dopraw solą. Ocet wymieszaj z przyprawą Culineo, miodem i rozmarynem – powstałą mieszanką nasmaruj mięso i odstaw je na ok. 30 minut....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Flądra po pomorsku
W miseczce wymieszaj masło z drobno pokrojonym koperkiem i schłodź w lodówce. Rybę umyj i osusz, oprósz solą i obtocz w mieszance mąki i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Burgery dyniowe z pomidorami oraz deser marchwiowo-owsiany
Burgery dyniowe Dynia Hokkaido ma jadalną skórę - nie musisz jej obierać. Dlatego przekrój ją na pół, usuń gniazda nasienne,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wykwintny sznycelek w sosie curry z sałatką ze szpinaku
Sznycel w sosie curry Mielone mięso przełóż do miski, dodaj odrobinę ciepłej wody i dokładnie wyrób mięso ze szczyptą soli i pieprzu. W...