-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Czarne żeberka po warmińsku podawane z marchwią i ziemniakami
Umyte śliwki zalej przegotowaną wodą i zostaw na noc, a następnie zmiksuj. Żeberka natrzyj solą, pieprzem, cząbrem i papryką. Skrop sokiem z cytryny i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tiganites (greckie placuszki) z sałatką z pora i cukinii
Tiganites – greckie placuszki Do kielicha blendera dodaj szklankę mleka i szklankę mąki, odrobinę proszku do pieczenia, szczyptę soli i kilka...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka z ryżem
Kawałki kaczki obsmaż ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanej oliwie. Dopraw solą, dodaj cebulę, pora, liść laurowy oraz kiełbasę Chorizo pokrojoną w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chrupiąca kaczka z ostrym sosem chilli
Kaczkę przygotuj do pieczenia: odetnij szyję i skrzydełka, usuń nadmiar tłuszczu przy udach. Do środka włóż pomarańcze wymieszane z cukrem i olejem...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Biała kiełbasa z jabłkami i sosem żurkowym i smażonym ziemniakiem
Cebule obierz i pokrój w piórka. Białą cebulę przełóż na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Dodaj białą kiełbasę i przesmaż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka nicejska i mus z palonego masła
Zerwij duże liście sałaty. Kiedy zostaną już tylko mniejsze, przekrój sałatę na pół. Zerwij kilka świeżych liści szałwii, werbeny cytrynowej,...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotleciki z dorsza z ryżem i szpinakiem
Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. W rondlu rozgrzej oliwę i zeszklij na niej czosnek oraz cebulę. Dodaj szpinak i smaż...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z małżami
Umyj bataty, przekrój je na pół i połóż płaską stroną na ruszcie grilla. Pokrój polędwiczki w kostkę i nabijaj...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Keftedes, pulpety w greckim stylu z sałatką z ryżu
Keftedes Dwie białe cebule posiekaj w dość drobną kostkę. Mięso przełóż do miski i dodaj posiekaną drobno cebulkę. Dodaj sól, pieprz i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łopatka cielęca z sosem chlebowym i sałatką z kaszy gryczanej
Mięso natrzyj przyprawami oraz miodem i odstaw na kilka godzin do lodówki. Cebulę przesmaż na oleju i przełóż do żaroodpornego naczynia....