-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pate z wątróbki z bagietką, sałata masłowa z vinagrette
Bagietkę pokrój w skośne kromki i przełóż na patelnię grillową. Smaż tak długo, aż grzanki zaczną się robić rumiane i chrupiące...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z fasolą czarne oczko, sardynkami i papryką
Aby przygotować majonez paprykowy, wymieszaj dokładnie majonez z wędzoną papryką. Możesz dodać odrobinę soli do smaku. Zmiksuj ocet ze szczyptą...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowane sardynki
Sardynki umyj i osusz. Blachę wyłóż folią aluminiową, nasmaruj ją oliwą i posyp połową garści soli. Ułóż na niej osuszone sardynki,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sandwich z pieczonym indykiem, tłuczonym zielonym groszkiem i pesto
Piekarnik rozgrzej do 190°. Czerwoną cebulę skrop octem. Wymieszaj, odczekaj 5 minut aż zmięknie i zrobi się różowa. Groszek odcedź z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczony dorsz w pomidorowej salsie z kaszotto z białej kaszy gryczanej
Z pomidorów przygotuj sos. Przekrój pomidory w ćwiartki, wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą, dodaj odrobinę cebuli pokrojonej w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Steki z tuńczyka z pastą paprykową
Steki z tuńczyka dopraw z obu stron solą z chili i czosnkiem. Smaż je na oliwie, na dużym ogniu po 2 minuty z każdej strony. Usmażonego tuńczyka...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotlety cielęce w sosie musztardowym
W misce wymieszaj oliwę, ocet, czosnek i tymianek. Mięso umyj, osusz i oprósz solą. Umieść je w misce z marynatą i odstaw na 30 minut. W rondelku...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Żeberka faszerowane Chorizo i daktylami
Chorizo, daktyle, migdały i natkę pietruszki zmiksuj w blenderze, przełóż na talerz. Następnie zmiksuj ze sobą bruschetty i ser, aż do uzyskania...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Smażone panzerotti, pizzaiola
Kurczak Kurczaka podziel na mniejsze kawałki, obtocz w mące i przełóż na rozgrzaną patelnię z olejem. Dopraw solą i pieprzem. Smaż przez około...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek bavette w sosie myśliwskim
Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła i podsmaż na niej przez 1-2 min szalotki oraz pieczarki (aż lekko się zezłocą). Wlej wino, dodaj koncentrat...