-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szaszłyki z łososia i ananasa
Łososia umyj, zdejmij z niego skórę i osusz. Pokrój w kostkę 2,5 cm. Podobnie pokrój ananasa i nabijaj na przemian z łososiem na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szaszłyki z krewetkami
Krewetki obierz, opłucz i osusz. W misce wymieszaj olej, sok z 1 cytryny, czosnek oraz po szczypcie soli, pieprzu i tymianku. W marynacie zanurz krewetki...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Crepes Suzette i croissant na ciepło ze szpinakowym omletem
Croissanty przekrój wzdłuż. Dolne połówki przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Rogaliki przełóż szpinakiem...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
OSSOBUCO w warzywach z pesto pietruszkowym
Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę czekamy i dorzucamy plastry marchewki i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg tęczowy z kaszami, zupa krem z ogórka, tatar z pstrąga i smażone podpłomyki
Pstrąg tęczowy z kaszami Żaroodporne naczynie wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na nim płaską warstwę plastrów cytryny. Pstrąga...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gazpacho z azjatyckim twistem
Pomidory przekrój wzdłuż i usuń twarde części. Ogórka obierz i usuń z niego pestki, paprykę przekrój wzdłuż...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pizza bianca
Natkę pietruszki wymieszaj z czosnkiem i niewielką ilością oliwy – mieszanką posmaruj placki. Obłóż je serem podzielonym na mniejsze...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron z kurkami i chałwa / pasta słonecznikowa
Makaron z kurkami Obierz szalotkę i pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Kurki przełóż do miski z wodą...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sznycle z indyka z ziemniakami i zieloną sałatką z serem pleśniowym
Sznycle z indyka ułóż na desce, nakryj folią spożywczą i rozbij na cienkie kotlety. Obtaczaj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na dobrze...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Polewka cebulowo-rozmarynowa na wywarze z kaczki
Kaczkę i warzywa umieść w garnku, zalej zimną wodą, dodaj pół łyżeczki soli, liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj ok. 1,5 godz. Wywar przecedź....