-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ossobuco na puree ziemniaczanym z duszoną cebulką, szczypiorem i boczkiem
Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Na oleju szklimy drobno posiekaną cebulę,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ossobuco z pieczonymi ziemniakami i gremolatą
Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy na ósemki, mieszamy z 3 łyżkami oliwy, kminkiem, solą i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ossobuco na duszonej kapuście , z szynką dojrzewającą i koperkiem
Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. W dużym rondlu, na oleju szklimy drobno posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną szynkę, podsmażamy z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ossobuco z pieczonymi warzywami korzeniowymi
Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa obieramy, marchew i pietruszkę kroimy wzdłuż na 4 części, cebulę- na ćwiartki, a seler w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ossobuco na kaszy gryczanej z pieczarkami i jarmużem
Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy w ćwiartki, smażymy na złoto na oleju. Przekładamy na talerz. Na tej samej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zielona herbata z mandarynką
Wyciśnij sok z dwóch mandarynek, trzecią pokrój w cienkie plasterki. Herbatę zalej wrzątkiem, zaparz. Dodaj sok z mandarynek i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zapiekanka z łososia i ziemniaków
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w ok. 0,5 cm plastry (ważne, by nie płukać już pokrojonych kartofli, aby nie wypłukać z nich skrobi). Włóż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotleciki z karpia z sosem pieczarkowym
Karpia oczyść z ości i skóry, zmiel w maszynce do mięsa. Drobno posiekaj i zeszklij na oleju cebulę. Połowę dodaj do ryby wraz z poszatkowanym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka w koszyczkach z sałaty lodowej
Z główki sałaty oddziel małe liście z jej środka – w nich możesz zaserwować sałatkę. Pozostałe pokrój w paseczki. Połącz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotlet a la de volaille z mielonego mięsa z pistacjami
W rondelku rozpuść masło. Podsmaż w nim cebulę z czosnkiem, przez 2 min. Następie wsyp marchew, zalej wrzątkiem, aby przykrył warzywa. Dopraw cukrem oraz...