-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczona ryba na ostro
Filety z morszczuka natnij płytko nożem w odstępach 2 cm, czynność tę powtórz także z drugiej strony. Rybę zamarynuj w winie, soku z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz w tajskim sosie chili z bazylią
Filety z dorsza dopraw solą, pieprzem, sokiem z 2 limonek i połową sosu rybnego. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym 1 łyżką oleju...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak Kung Pao
Kurczaka dopraw solą i pieprzem, a następnie oprósz 3 łyżkami skrobi ziemniaczanej. Smaż małymi partiami w głębokim tłuszczu (2 łyżki oleju...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron z tapioką z jagnięciną
Makaron zalej zimną wodą i odstaw na 30 min, następnie odcedź i pokrój na krótsze kawałki. Steki z udźca jagnięcego dopraw do smaku solą i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron udon z wieprzowiną i kolendrą
Szynkę dopraw solą, pieprzem, połową sosu ostrygowego i sojowego. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C. Piecz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron Chow Mein z małżami i imbirem
Makaron wrzuć do wrzącej osolonej wody, zamieszaj i gotuj ok. 3 min. Po ugotowaniu przelej zimną wodą i przełóż do miski. W osobnym garnku...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Nasi Goreng
Krewetki wymieszaj z 1 łyżką sosu sojowego i 2 posiekanymi papryczkami chili. W woku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim imbir i cebulę. Następnie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krewetki z warzywami w sosie czosnkowym
Rozgrzej w woku 1 łyżkę oleju kokosowego. Wrzuć pozbawione ogonków krewetki oraz czosnek i smaż kilka minut ciągle mieszając, by nie przypalić...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pad Thai z krewetkami, orzechami i tofu
Makaron ryżowy namocz w zimnej wodzie przez 30 min, a gdy zrobi się biały odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Żółtka porządnie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa Tom Kha Kai
Ta popularna w Tajlandii zupa znalazła swoich fanów na całym świecie. To zasługa mleczka kokosowego, które sprawia, że ma wyjątkową, kremową...