-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek wołowy duszony w pomidorach, śliwkach z puree z dyni
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Steki dopraw solą, pieprzem, oprósz mąką. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż mięso po 2 min z każdej strony,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami
Makaron ugotuj al dente, wedle instrukcji na opakowaniu. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż cebulę, paprykę oraz cukinię przez 2-3...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rozgrzewający napój pomarańczowy
Do dzbanka wyciśnij sok z 4 pomarańczy i cytryn. Wymieszaj z miodem, uzupełnijgorącą wodą. Do szklanek włóż plastry pomarańczy, zalej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowany łosoś z sosem awokado na sałatce z rukoli
Awokado zmiksuj z czosnkiem, miodem, musztardą i oliwą na gładki sos. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Połącz z posiekanym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rybne pierożki z dorsza z bulionem warzywnym
Na dno garnka o grubym dnie wlej oliwę. Gdy będzie rozgrzana, krótko obsmaż na niej (przez ok. 3 min) włoszczyznę: marchew, seler, seler naciowy,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone renety z cynamonem
Jabłka dokładnie umyj i za pomocą specjalnej łyżeczki o ostrej krawędzi usuń z nich gniazda nasienne. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Żeberka z bobem
Rozgrzej w garnku połowę oliwy i podsmaż na niej kawałki żeberek. Dopraw solą i pieprzem, dodaj pozostałą oliwę, posiekaną cebulę, boczek i Chorizo....
-
5 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie
Policzki dopraw solą i podsmaż z obydwu stron na połowie oliwy. Odłóż je na talerz. Do garnka wlej resztę oliwy i wsyp czosnek, cebulę i pora....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cienkie plastry marynowanej polędwicy wieprzowej z ziemniakami patatas bravas
Pieczone ziemniaki Patatas Bravas, będące w naszej propozycji dodatkiem do marynowanego schabu, w Hiszpanii często podaje się również jako...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Królik po myśliwsku
Kawałki królika dopraw solą i pieprzem. Umieść je w naczyniu, dodaj czosnek, rozdrobnione liście laurowe i 1 łyżkę oliwy. Wymieszaj, podlej winem i...