-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz z jelenia z pomidorami i cukinią na warzywnych plackach
Mięso z jelenia dopraw pokruszonymi liśćmi laurowymi oraz solą i pieprzem. W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż mięso przez -9 min, aż zarumieni się z każdej...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka faszerowana morelami i pikantnym mięsem mielonym, podana z kaszą gryczaną z żurawiną
Piekarnik nagrzej do 180°C. Kaczkę natrzyj dokładnie solą i pieprzem, w środku i na zewnątrz. W misce wymieszaj mięso mielone, morele, jajko,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karp w sosie borowikowym z orzechami włoskimi
Całą rybę podziel na dzwonko, jeśli używasz płatów, pokrój je w paski o szerokości ok. 5 cm. Przypraw karpia solą i pieprzem, obtocz w...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z selerem i mandarynkami
Seler obierz ze skóry, zetrzyj na tarce. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj ze śmietanąi majonezem, solą i pieprzem. Dodaj podzielone na cząstki i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotlety cielęce z jajkiem sadzonym i domowymi frytkami
Piekarnik rozgrzej do 120°C. Kotlety delikatnie rozklep tłuczkiem do mięsa, przez folię spożywczą do grubości 0,5 cm, dopraw solą i pieprzem. Obtocz w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chowder z pstrąga z paseczkami szynki
W rondlu o grubym dnie rozgrzej odrobinę oleju, usmaż na chrupko pokrojoną w paseczki szynkę. Przełóż na talerzyk. Na tym samym tłuszczu zeszklij...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka z grzybowym nadzieniem i sosem z konfitury
Kaczkę natrzyj na zewnątrz i w środku solą, pieprzem, majerankiem oraz połową czosnku. Odstaw, aby przeszła aromatem przypraw. Na blaszce ułóż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karp z prażonymi migdałami, kapustą i grzybami
Grzyby odsącz z wody i pokrój w paski. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż na nim na złoty kolor cebulę (3-4 min). Dodaj grzyby, smaż 2...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Schab pieczony z warzywami korzeniowymi i goździkami, podany z pampuchami
Schab skrop połową oleju, natrzyj tymiankiem, solą i pieprzem. Ułóż w brytfance, obłóż kawałkami marchewki, selera, pietruszki, pora i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szaszłyki z ananasa, brzoskwini i borówek amerykańskich
Ananasa obierz ze skóry, wytnij twardy trzon, pokrój w kostkę. W kostkę pokrój także brzoskwinie. Na długie wykałaczki nabijaj...