-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Roladki ze szpinakiem suszonymi pomidorami i kuskusem z ziołami
Szpinak rozmroź na sicie. Na patelni rozgrzej po łyżce masła i oleju. Wsyp cebulę, lekko ją zeszklij przez 2 min. Następnie dodaj czosnek oraz szpinak,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z marynowanych papryk i buraków
Buraki owiń w folię spożywczą, piecz do miękkości w temperaturze 200oC przez ok. 1 godzinę. Obierz, pokrój w cienkie plastry. Paprykę...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Piersi kacze faszerowane morelami i pikantnym mięsem mielonym podane z kaszą gryczaną z żurawiną
Piekarnik nagrzej do 160°C. Piersi ułóż na desce do krojenia skórą do góry i natnij ją w kratkę. Dociśnij, aby mięso się nie...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś w miodowej glazurze
Łososia pokrój na porcje o szerokości ok. 5 cm, przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na mieszance oleju i masła. Połącz miód z sokiem...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa z jabłek i pietruszki
W rondelku, na maśle zeszklij pokrojony por. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę pietruszki, seler i jabłka. Wymieszaj i duś około 3 minut....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Burger z gruszką z serem pleśniowym i kulkami ziemniaczanymi
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze kawałki podobnej wielkości. Zalej wrzątkiem do ¾ wysokości warzyw. Posól wodę, gotuj pod...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cepeliny z indykiem podane z bulionem warzywnym
Cebulę opal nad palnikiem, aż się lekko z zewnątrz zwęgli lub upiecz w piekarniku w maksymalnej temperaturze przez 10-15 min. Do garnka włóż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cytrynowa pasta z fasoli
Fasolę namocz przez noc. Ugotuj do miękkości (pozostaw wodę po gotowaniu). Fasolę zmiksuj na gładką pastę z czosnkiem, sokiem i skórką z cytryny....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Roladki z indyka z grzybami i porami podane z puree ziemniaczanym z suszonymi pomidorami
Soczewicę przesyp na sitko i dokładnie przelej zimną wodą, odsącz z nadmiaru wody. Grzyby namocz we wrzątku przez 10-15 min, następnie pokrój w...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kasza jaglana z pomarańczami i jabłkami
Kaszę opłucz pod bieżącą wodą. Włóż do garnuszka razem z pokrojonym w małą kostkę jabłkiem i szczyptą soli. Zalej wodą, ok. 3 cm powyżej poziomu...