-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wołowina a la bogracz
Boczek pokrój w paseczki, cebulę i czosnek posiekaj, a ziemniaki pokrój w kostkę. W rondlu rozgrzej połowę oliwy i przesmaż na niej wołowinę...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Barszcz biały z kiszonej kapusty
Nogi z młodej gęsi oraz warzywa zalej zimną wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, grzyby, cebulę oraz 3 ząbki czosnku i gotuj, aż mięso będzie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Faszerowana dynia piżmowa
Dynię przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij nasiona. Dynię wydrąż, aby zyskać miejsce do nałożenia nadzienia. Wydrążony miąższ pokrój w...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chrupiący kurczak prosto z pieca
Umytego i osuszonego kurczaka natrzyj solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut. W rozgrzanym do 180°C piekarniku piecz kurczaka...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Orzeźwiająca woda ogórkowa
Ogórek pokrój (obieraczką) w długie wstążki. Włóż go do dzbanka wraz z plasterkami cytryny i listkami mięty. Całość zalej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowana ośmiornica
Do dużego garnka wlej wodę, dodaj seler naciowy, 1 łyżkę oliwy i doprowadź do wrzenia. Do wrzącej wody włóż ośmiornice i gotuj je około 1 godziny....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gruszki w czekoladzie z lodami waniliowymi
Gruszki przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. W garnku zagotuj wodę z cukrem, sokiem z cytryny, cynamonem i esencją waniliową. Do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tom Kha Kai
Tom Kha Kai jest daniem typowym dla kuchni Tajlandii i Laosu. Głównym składnikiem tej rozgrzewającej, bardzo aromatycznej i lekko kwaskowej w smaku...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stylowy camembert
Bułkę tartą mieszamy z solą i pieprzem. Ser obtaczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w panierce. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy ser z obu stron na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Roladki z karkówki ze śliwką, boczkiem i soczewicą w pomidorach
Mięso pokrój na 4 równe plastry. Karkówkę rozklep tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą, na płaty grubości 3-4 mm. Dopraw solą i...