-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tatar na grillowanym bakłażanie z prażonymi pestkami słonecznika
Sposób przygotowania: Bakłażana kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm, solimy i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie osuszamy ręcznikiem papierowym,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sztuka mięsa w rosole
Przygotowanie mięsa: Rozbratel osuszamy na ręczniku papierowym. Warzywa myjemy i kroimy tak jak na rosół. Mięso, warzywa i przyprawy...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Steki minutowe ze szpinakiem i gotowanymi warzywami
Przygotowanie warzyw: Do niewielkiej ilość wody wrzucamy masło, solimy i dodajemy nieco świeżo mielonego pieprzu. Gdy masło z wodą zacznie wrzeć, wytworzy...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek kruchy z rostbefu z sosem holenderskim
Przygotowanie sosu: Do dość dużej miski wlewamy zredukowany ocet winny, dodajemy dwa żółtka. Miskę wstawiamy do kąpieli wodnej i ubijamy ocet...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek kruchy z polędwicy wołowej
Przygotowanie sosu: Gotujemy młode ziemniaki. Kurki po oczyszczeniu i wypłukaniu blanszujemy 2-3 min. w lekko osolonej wodzie. Siekamy drobno szalotkę,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek kruchy z antrykotu
Przygotowanie sosu (salsa z czerwonej cebuli) Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski, dodajemy niewielką ilość sosu sojowego, miodu,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Klopsy wołowe w sosie pieczarkowym
Klopsy wołowe obsmaż na oliwie na złoty kolor , następnie wyjmij i odstaw na bok . na tej samej patelni podsmaż posiekana cebulę i pieczarki . Dodaj...
-
5 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz węgierski
Przygotowanie mięsa: Mięso osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, solimy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Mięsa na gulasz nie marynujemy,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grecka zapiekanka z mielonej łopatki wołowej
Bakłażany pokroić w 2 cm plasterki, posolić i odstawić na 20 min. Następnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć oliwą i piec w piekarniku w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
FLAKI WOŁOWE W ROSOLE
Flak obgotuj i wyczyść.W garnku podsmaż na maśle i oliwie cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj flaki i przyprawy. Całość zalej wywarem i gotuj do...