-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chili z mięsem
Do rondlawlaćolej,rozgrzać. Cebule i czosnek smażyć na złoty kolor. Dodać seler naciowy i smażyć przez chwilę.Dodać mięso i mieszając smażyć, aż zacznie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Beefburger
Pomidor, cebulę pokrój w cienkie plastry. Z majonezu, jogurtu i musztardy gruboziarnistej zrób sos. Beefburgera i boczek pokrojony w plastry...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wytrawna konfitura pomidorowa
Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, smaż na wolnym ogniu jak najcieniej pokrojoną cebulę razem z czosnkiem i cukrem, aż sięskarmelizuje(ok. 10 min)....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek z zielonym groszkiem po francusku
Steki natrzyj 1 łyżką oliwy, tymiankiem oraz sporą ilością pieprzu. Odstaw na czas przygotowania groszku. W rondelku rozgrzej oliwę i masło. Dodaj cebulę...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z młodego szpinaku i mandarynek
2 mandarynki podziel na cząstki, obierz z błonek. Szpinak nałóż do miseczek, na nim mandarynki i pokruszony ser. Z pozostałych 2 mandarynek...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotlety z pieczoną papryką i dymką na kapuście z aromatem curry
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Paprykę, dymkę i rozmaryn ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop 1 łyżką oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Piecz przez...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bananowa owsianka
Płatki owsiane ugotuj do miękkości w mleku z dodatkiem szczypty soli. Banana rozdrobnij widelcem, wymieszaj z owsianką. Przełóż do miseczki, na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kanapka z wołowiną i pikantnym majonezem
Na patelni rozgrzej połowę oleju. Mięso obtocz w mące i smaż na rumiany kolor po 2-3 min z każdej strony. Następnie dodaj marchewkę, seler, czosnek oraz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gęś z ziołowym nadzieniem i pieczonymi warzywami
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Gęś natrzyj dobrze solą i pieprzem. Rozpuść połowę masła na patelni na średnim ogniu, dodaj boczek i smaż aż się...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krem marchwiowy z pomarańczami
Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojoną w krążki marchewkę, zalej bulionem i gotuj do miękkości, ok.15 min. Dodaj...