-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Schab faszerowany jabłkami z ziemniakami paprykowymi i sałatką szpinakową
Za pomocą wąskiego noża zrób kieszeń do faszerowania przez środek schabu. Mięso skrop połową oleju, natrzyj dokładnie solą i pieprzem. Jabłka...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka tabbouleh z kaszy bulgur
Kaszę zalej wrzątkiem, odstaw pod przykryciem, aż napęcznieje. Pomidory pokrój w małą kostkę, cebulę i natkę pietruszki drobno posiekaj. Połącz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg tęczowy na parze
Płat z pstrąga podziel na 2 części, dopraw solą i pieprzem. Na arkuszu papieru do pieczenia ułóż wstążki cukinii i marchewki oraz cienko...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta z marchewki
Marchewki obierz, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Upiecz razem z całymi ząbkami czosnku, aż warzywa będą miękkie i lekko zarumienione. Po...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta z makreli
Makrelę oczyść ze skóry i ości. Wymieszaj z twarogiem i jogurtem. Dodaj szczypiorek, dopraw do smaku. Podawaj ze świeżymi kiełkami. Autorką...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta z ciecierzycy i buraków
Ciecierzycę namocz przez noc, a następnie ugotuj do miękkości. Buraka zawiń w folię aluminiową i upiecz do miękkości w temperaturze 200°C. Obierz ze...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Musli
Na patelni rozgrzej olej, wsyp oba rodzaje płatków oraz wiórki kokosowe i smaż, aż lekko się zarumienią i będą chrupiące. Dodaj...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś na brokułowym puree
Łososia dopraw, lekko natrzyj oliwą i usmaż na grillu lub patelni grillowej. Różyczki brokuła i ziemniaki ugotuj do miękkości, a następnie zmiksuj...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Królik w warzywach
Królika podziel na części, dopraw solą i pieprzem, obtocz lekko w mące i usmaż na złoto na oleju. Zdejmij z ognia. Na tej samej patelni zeszklij...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaszotto z pieczonymi burakami
Buraki zawiń w folię aluminiową i upiecz do miękkości w temp. 200°C. Obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Na oliwie zeszklij drobno...