-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Carpaccio wołowe
Carpaccio wyjmij z opakowania i rozłóż na talerzu. Na wierzchu połóż rukolę oraz pokrojone suszone pomidory. Następnie posyp całość serem...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Frittata z serem Asiago i porem
Na patelni rozgrzej połowę oliwy, wrzuć pora i smaż go przez 5 min. Jajka wbij do miseczki i roztrzep. Dodaj mleko, sól i pieprz, a następnie ser i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bułeczki nadziewane jabłkami
Mleko lekko podgrzej, dodaj drożdże i łyżkę cukru. Odstaw na 5 minut. W dużej misce połącz mąkę, łyżkę cukru, cukier wanilinowy, sól, roztopione...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Filet z kaczki ze wstążkami z warzyw i pomarańczowym sosem winegret
Filety wyjmij z opakowania. Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni. Piekarnik nagrzejdo 180°C. Mięso smaż na średnim ogniu, najpierw od strony...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sum w panierce z płatków kukurydzianych
Filety podziel na mniejsze kawałki. Przypraw solą i pieprzem. Jajka roztrzep z musztardą. W masie obtocz filety, następnie opanieruj w pokruszonych...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mandarynki w czekoladowej polewie
Mandarynki obierz, podziel na cząstki. Czekoladę rozpuść. Kawałki mandarynki zamaczaj do połowy w czekoladzie. Odkładaj na arkusz papieru do pieczenia....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek wołowy z sosem musztardowym podany z chrupiącą marchewką z sezamem
Piekarnik rozgrzej do 190°C. Pokrojoną marchewkę rozłóż na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop olejem i miodem, posyp...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bitki w sosie paprykowym z kaszą jęczmienną i surówką z ogórków kiszonych
Łopatkę pokrój na 4-5 plastrów. Za pomocą tłuczka do mięsa rozklep jak najcieniej, najlepiej przez folię spożywczą. Dopraw solą i pieprzem,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciepła sałatka z brokułów i winogron
Brokuł ugotuj na parze (ma pozostać jędrny), posól, ostudź. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż na niej krótko winogrona oraz żurawinę....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Udziec jagnięcy z warzywami z patelni grillowej i pesto z rukoli
Udziec natrzyj oliwą, oregano, czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem, odstaw do lodówki na noc. Piekarnik rozgrzej do 220°C. Wstaw jagnięcinę do...